Prijs van lamelparket eiken

Wat is nu een goede prijs voor een lamelparket eiken vloer? Je wilt natuurlijk niet veel geld uitgeven aan een houten vloer als die later loskomt, veel gaat werken of toch niet geschikt is voor op vloerverwarming.

Bij lamelparket is het belangrijk om te kijken naar de volgende dingen:

1. Onderlaag
Kijk goed naar de onderlaag die een parketbedrijf aanbiedt. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende onderlagen. Er zijn een aantal soorten die goedkoop zijn maar toch nog heel veel werken. Deze raden wij bijvoorbeeld ook echt af om te leggen op vloerverwarming. Dit zijn onderlagen met 1 of 2 verschillende lagen, waar luchtgaten tussen zitten (isoleert en geeft rendementsverlies) en is gemaakt van een goedkope soort.

Als klant ben je daar natuurlijk niet van op de hoogte en dat is jammer, want anders heeft u niet lang plezier van uw houten vloer.

Het beste is om te kiezen voor een berken multiplex onderlaag met veel kruislings verlijmde lagen. Deze planken zijn wel iets duurder, maar hiermee doet u veel langer, het werkt minder en is beter voor de warmte doorlaat en rendement van de vloerverwarming.

Op het volgende plaatje ziet u duidelijk het verschil tussen deze planken.
Zoals u kunt zien is links een goedkopere onderlaag en rechts de juiste! Dus kies altijd voor een lamelparket met een berken meerlaags multiplex onderlaag!

2. Toplaag
De toplaag van de lamelplank is ook belangrijk. Vaak kunt u kiezen uit 3 of 4 mm toplaag. Hoe dikker de toplaag, hoe vaker deze geschuurd kan worden en hoe langer deze meegaat.
Soms worden er goedkope planken verkocht met maar 1 of 2 mm, wij raden deze planken af, want u bent zo door deze onderlaag heen.

Kies dus altijd voor minimaal 3 mm toplaag, maar 4 of 6 is het beste.
Bij een 4 mm toplaag houden wij aan dat dit circa 30-40 jaar meegaat.

Heeft u vragen hierover? neem dan contact met ons op: info@fairwood.nl