Witte houten vloeren

Witte houten vloeren

Witte houten vloeren zijn te krijgen op 2 manieren; de houtsoort en de afwerking

De houtsoort

De houtsoort bepaalt hoe het hout eruit ziet. De houtsoorten maple, essen, grenen of eiken vloer zijn erg licht en geven uw interieur al een witte lichte uitstraling. Door de juiste afwerking te kiezen kan de vloer echt wit gemaakt worden.

Maple, essen en eiken vloer zijn harde houtsoorten waardoor u lang plezier zult hebben van uw dekkend witte afwerking. Grenen vloeren zijn wat zachter en daar ziet u iets sneller beschadigingen en deukjes in, maar sommige mensen vinden dat ook juist een leuk effect.

Het is niet mogelijk om tropische vloeren wit te maken. Het is alleen mogelijk als deze dekkend wit geschilder worden, maar dit doet mij als houtliefhebbers pijn aan het hart. Kies dus voor een lichte houtensoort om de vloer wit te maken.

Afwerking

De afwerking is heel belangrijk, dit bepaalt de uitstraling van de vloer. Er zijn 2 opties; oliƫn met whitewash olie of dekkend wit maken.

Bij whitewash olie blijven de nerven en de structuur van het hout nog zichtbaar. Het is ook nog duidelijk te zien welke houtsoort het is en de olie geeft een witte waas aan het hout.

Whitewash olie op houten vloer
Bij dekkend wit wordt de vloer echt wit gemaakt. Bij deze afwerking wordt er vaak gekozen voor de houtsoorten grenen (budget vloer) of essen (harder). De nerven van het hout kunnen nog iets zichtbaar zijn maar de afwerking is echt dekkend wit.

Dekkend wit houten vloer

Graag een vrijblijvende offerte voor 1 van deze vloeren of afwerkingen, mail dan naar; info@fairwood.nl


Populaire posts