Kun je een bestaande houten vloer roken?

Bestaande houten vloer roken.

Roken van een houten vloer gebeurt met ammoniak. Door de dampen van ammoniak veranderd de basiskleur van het hout. De kleur wordt dan iets grijzer/bruiner. Roken is alleen mogelijk bij een europees eiken vloer.

Bestaande houten vloer roken

Roken van houten vloeren wordt vaak gedaan met nieuwe europees eiken vloer.

Klanten vragen zich vaak af of het mogelijk is een om een bestaande houten vloer in de woning te roken. Dit is heel erg moeilijk en wij raden dit af.

De vloer moet eerst geschuurd worden. Daarna moet de ruimte helemaal worden afgeplakt en lucht dicht gemaakt worden, anders verspreiden de dampen zich te snel en verdwijnen ze naar buiten.

De ammoniak moet dan verspreid worden door de ruimte. De huis/tuin ammoniak is hiervoor veelte zwak en zal weinig effect geven.

Het proces is daarna heel moeilijk te stoppen. Bij bedrijven die vloeren roken doen ze dit in een afgesloten ruimte met een afzuiging. Als de vloer goed gerookt is zetten ze de afzuiging aan en is de ammoniak zo verdwenen. In een huis is dit niet mogelijk en blijven de dampen erg lang in de woning hangen. De vloer kan hierdoor erg donker worden! Het proces is namelijk niet te stoppen.

Ik raad daarom aan om nooit een bestaande vloer te roken in de ruimte, maar om te kiezen voor een nieuwe houten vloer die al gerookt is. Ook moet de vloer gerookt worden bij bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn en de juiste ruimte en afzuiging hiervoor hebben.
Reacties

Populaire posts