Kan je een houten vloer dweilen?

Geoliede houten vloer dient u de vloer periodiek te dweilen met onderhoudszeep, dit is een verzorging voor uw bestaande houten vloer. 

De meegeleverde zeep is een reinigende en beschermende plantaardige vloerzeep (Gebruik bij elke vochtige reiniging de zeep in het schoonmaakwater. Door te reinigen met een ander product of met alleen schoon water wordt de met de zeep opgebouwde beschermende zeep film aangetast). 

Fairwood BV houten vloeren en meubelen, adviseert u om de houten vloer behandeld met olie als onderhoud regelmatig met deze zeep licht vochtig te reinigen. Na elke behandeling blijft op het oppervlak een voedende en beschermende zeepfilm achter.

Hoe een geoliede houten vloer zepen, dweilen en verzorgen?

1) Verwijder stof en los vuil met een stofzuiger, wisser of veger.



2) Voeg een scheutje zeep aan een halve emmer warm water toe (indien u witte zeep voor licht vloeren gebruikt, deze eerst goed opschudden). Let op: bij de eerste keer zepen mag u ongeveer 1 kopje zeep toevoegen aan een halve emmer warm water). Gebruik bij voorkeur 2 emmers: 1 met sop en 1 met schoon water om de dweil of mop uit te spoelen.



3) Wij raden u aan een aparte emmer voor het zepen te gebruiken daar ook eventuele resten van bijvoorbeeld groene zeep, allesreiniger, ammonia, chloor, soda, azijn of andere reinigingsmiddelen uw vloer kunnen aantasten en/of verstoringen kunnen veroorzaken.

De vloer licht vochtig (nooit drijfnat!) reinigen en de dweil/mop geregeld uitspoelen en uitwringen. Niet nadweilen!


Gebruik bij vochtig reinigen nooit te veel water, maar altijd een goed uitgewrongen dweil of mop. Hierdoor voorkomt u het ontstaan van plasjes water, waardoor hout kan zwellen, kromtrekken of verkleuren. Vooral voorzichtig zijn bij zwevende vloeren en vochtgevoelig hout. Gebruik voor het reinigen van uw houten vloeren ook nooit microvezeldoeken of een stoomapparaat

Altijd de producten buiten het bereik van kinderen houden!

Voor meer informatie over het onderhoud en verzorging van geoliede houten vloeren: Onderhoud houten vloeren


Aan deze instructie kunnen geen rechten worden ontleend. Lees altijd goed de tekst op de verpakking van uw reinigingsmiddel. Bij twijfel neem altijd contact op met de leverancier van uw houten vloer.



Reacties