Platte plinten plaatsen op een houten vloer

Platte plinten of afdekplinten plaatsen op een houten vloer wordt vaak als moeilijk gezien. Bij een houten vloer heeft u keuze uit verschillende plinten, waaronder een platte plint. Deze is vaak verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. Daarnaast is deze platte plint vaak onbehandeld, waardoor u de afdekplint kunt afwerken in dezelfde kleur en afwerking als uw houten vloer.
Er is soms nog veel onduidelijkheid over het plaatsen van platte plinten of afdekplinten, terwijl dit helemaal niet moeilijk is.


Een platte plint is vaak in verschillende maten verkrijgbaar, zoals 35 x 6 mm, 28 x 6 mm of 21 x 6 mm.

Bij zowel een zwevende of verlijmde houten vloer is het mogelijk om een platte plint te plaatsen. Deze plint heeft als voordeel dat de muur nog zichtbaar is. Daarnaast is deze plint ook zeer geschikt om te gebruiken bij ramen tot de grond en openslaande deuren, dus plekken waar geen hoge plint geplaatst kan worden.



Om deze plint te kunnen monteren dient u houten blokjes van ongeveer 1 cm bij een zwevende vloer en nog smallere blokjes bij een verlijmde vloer tussen de vloer en de muur te plaatsen. U kunt deze lijmen op de grond, zodat ze goed vastzitten. De platte plint kunt u dan met spijkertje zonder kop monteren aan deze blokjes. Hierdoor kan de vloer bewegen onder de plint.

De blokjes kunt u om de 50 cm plaatsen.

5 Tips: 
1: Maak de blokjes hout niet dezelfde breedte als de overgebleven ruimte, want dan kan de vloer niet meer werken door de seizoenen heen. Maak dus smallere blokjes.
2: Gebruik spijkers zonder kop, anders ziet u de kop van de spijker in uw plint.
3: Gebruik niet te grote spijkers dan is het mogelijk dat het hout splijt.
4: Behandel eerst de plint en de vloer en monteer hem later op de vloer.
5: Lijm of maak de houten blokjes goed vast op de ondervloer.


Voor meer informatie over de plinten of andere plinten: plinten houten vloer of platte plinten houten vloer

Reacties